3 Aralık 2014 Çarşamba

Patara Plajı

Patara Plajı, Patara antik kenti yakınlarında bulunan son derece gösterişli kumsalları ile ünlü bir plajdır. Antalya ili Kaş ilçesi sınırları içinde yer alır. Çevresindeki bütün kumsallar içinde en uzunu ve en görkemlisidir. Kumsal 12 kilometre uzunluktadır. Patara Plajı, deniz kaplumbağalarının (Caretta caretta) yumurtlama alanı olduğu için koruma altındadır.

12 kilometre uzunluğundaki kumsalın genişliği yer yer 300 metreye ulaşmaktadır. Plajın kumları incedir. Deniz ise sürekli rüzgarlar nedeniyle rüzgar sörfü için uygundur.

Denizden esen rügarların plajdaki kumları içeriye taşımaması için plajın hemen bitiminden itibaren setler oluşturduğu görülmektedir.

Patara, en önemli Likya kantlerinden birisisdir. Aziz Nicholas'ın (Noel Baba) Pataralı olduğuna inanılıyor. Eğer Patara Plajı'nı ziyaret etmeye karar verdiyseniz, denizin ve kumsalın eşsiz güzelliğini seyretmenin yanında antik Patara'nın tarihi eserlerini de züyaret edebilirsiniz. Tiyatroyu, bazilikayı, zafer takını görmeden dönmeyin.

Plajda belediyeye ait bir işletme mevcut. Şezlonglar, şemsiyeler bulunuyor. Bunların olmadığı kısımlar ise bomboş. Hatta benzersiz güzellikteki plaj dönem dönem Türk Sinemasının çöl sahnelerine de ev sahipliği yapmıştır.

Photo by BERNHARD BERITUNG

Photo by SL&LS

Photo by Rainer Kalecke

Photo by Rainer Kalecke

Photo by İSMET ŞENTÜRK

Photo by İSMET ŞENTÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın