3 Aralık 2014 Çarşamba

Düdensuyu (Altınbeşik) Mağarası

Düdensuyu Mağarası (Altınbeşik Mağarası), Antalya'nın İbradı ilçesinde yer alan mağara. Mağara, Altınbeşik Milli Parkı sınırları içinde yer alır. Mağara, 1966 yılında keşfedilmiştir. Mağaradaki araştırmalar henüz tamamlanmamıştır. Mağaranın ulaşılabilen uzunluğu 1.840 metredir.

Mağara, Ürünlü Köyü yakınlarında yer alır. Dr. Temuçin Aygen tarafından 1966 yılında keşfedilmiştir. Mağaranın Beyşehir Gölü ile bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Mağara, doğal oluşumu ile büyüleyici bir görüntü sunmaktadır. Mağaraya 200 metre uzunlukta bir yeraltı gölü üzerinden girilebilmektedir. Bu gölün sonunda 44 metrelik bir traverten oluşumu dikkat çekmektedir. Bu travertenin üstüne çıkıldığında 130 metrelik uzun bir göl ile karşılaşılır. İkinci katın sonuna kadar birçok küçük gölcük ile karşılaşılır.

Mağaraya Akseki - İbradı - Ürünlü ya da Manavgat - Yaylaalan - Ürünlü yolu ile ulaşılabilmektedir. Ürünlü Köyü'nden mağaraya kadar yaklaşık 1,5 saatlik bir patika takip edilebilir. Araba ile 15 dakikalık bir sürede mağaraya ulaşılabilmektedir.

Mağara içinde sarkıtlar, dikitler, travertenler ve göller yer almaktadır. Bu özellikleri mağarayı turistik olarak çekici bir hale getirmektedir. Mağaranın girişindeki gölden hemen sonra yer alan 44 metre yüksekliğindeki traverten duvarı nedeni ile mağaranın iç kısımlarına erişebilmek için özel ekipmana ihtiyaç duyulmaktadır.

Photo by Adnan 1
Photo by G Murad

Photo by Ahmet Özdere

Photo by ibtahim AKIS

Photo by Remzi AYDIN

Photo by SemenovEA

Photo by Adem YILDIZ

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın